Sport

Frank de Boer per direct weg als bondscoach van het Nederlands elftal

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Frank de Boer per direct weg als bondscoach van het Nederlands elftal

Frank de Boer is niet langer bondscoach van het Nederlands elftal. Na een evaluatie van zijn werkzaamheden in Zeist, twee dagen na de uitschakeling op het Europees kampioenschap, is besloten dat de KNVB en De Boer per direct uit elkaar gaan.

Frank de Boer stapt per direct op als bondscoach

Het contract van De Boer, die de bond zelf meedeelde niet door te willen, liep nog door tot en met het WK van 2022, mocht Oranje zich daarvoor plaatsen.

De 51-jarige trainer is nog geen jaar bondscoach geweest, nadat hij in september vorig jaar werd aangesteld als opvolger van Ronald Koeman. De naar Barcelona vertrokken Koeman kreeg veel lof voor de impulsen die hij Oranje had gegeven. De Boer besloot zijn eigen lijn te kiezen en kreeg daarvoor veel kritiek.

De drie groepswedstrijden tijdens het EK, tegen Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië, zorgden voor een goede stemming in het Oranje-kamp. Maar het sentiment kantelde na de uitschakeling in de achtste finale tegen Tsjechië (0-2).

Was het niet omdat de nummer veertig van de FIFA-ranking een op papier bescheiden tegenstander was, dan wel om de manier waarop het team ten onder ging.

Slechts vijftien duels bondscoach

De Boer debuteerde in oktober vorig jaar met een nederlaag tegen Mexico als bondscoach en stond in totaal vijftien duels aan het roer bij Oranje. Ook in de kwalificatie voor het wereldkampioenschap in Qatar kende hij geen overtuigende start, met een nederlaag tegen Turkije.

Op 1 september hervat Nederland bij Noorwegen de strijd om een WK-ticket.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Frank de Boer stapt per direct op als bondscoach

Ster advertentie
Ster advertentie