Sport
EONOS

Sportforum: 'Acties eredivisie voor Oekraïne kwamen niet zo gemeend over'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Sportforum: 'Acties eredivisie voor Oekraïne kwamen niet zo gemeend over'

Niet eerder leken sport en politiek zo met elkaar verbonden. De sportwereld spreekt zich uit over de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. In het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken wordt erover nagepraat.

De eredivisie stond afgelopen weekend in het teken van acties om steun te betuigen aan Oekraïne. De captains speelden bijvoorbeeld met een speciale blauw-gele aanvoerdersband.

Bij Vitesse-Sparta stonden de spelers voorafgaand opgesteld in 'De V van Vrede'. "Ik vond het zo gratuit overkomen", meent NOS-voetbalcommentator Arman Avsaroglu.

"En dan kom je met zo'n actie op de dag dat je als club een statement naar buiten brengt waarin de woorden invasie, oorlog en Rusland ontbreken. Dan slaat zo'n teken voor vrede ook nergens op", zegt Avsaroglu over de Arnhemse club met een Russische eigenaar.

'Mis compassie'

De voetbalcommentator was sowieso niet zo onder de indruk van de acties in de eredivisie voor Oekraïne. "Ik vond het niet zo gemeend overkomen en miste het medeleven en de compassie die ik in andere competities wel zag."

In het Sportforum zitten ook Volkskrant-journalist Willems Vissers en Lisette van der Geest. Zij is oud-schaatsster en volgt de sport namens het AD. Zo zat ze afgelopen weekend in Hamar bij de WK's sprint en allround.

"Ik snap niet hoe een sport twee weken na de Spelen, waar ik overigens erg van genoten heb, twee WK's organiseert!", verbaast Avsaroglu zich.

Vissers sluit zich daarbij aan en trekt het breder. "In de hele sportwereld is het teveel. De honger is weg bij de sporters en de consument", zegt de ervaren schrijver.

"Het mag wel iets minder in het schaatsen", geeft Van der Geest toe. "Ook de schaatsers zijn hartstikke moe. Ze zijn kapot van het seizoen."

De uitzending van het Sportforum in zijn geheel terugluisteren? Dat kan via de Podcast.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie