Sport
BNNVARA

Deze sportinterviews moet je echt nog eens terugluisteren

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Deze sportinterviews moet je echt nog eens terugluisteren

Sportcarrières kennen vaak hoogtepunten maar de meeste sportcarrières hebben ook een achterkant. Bij winnen hoort verliezen, en bij goud hoort lood. In De Nieuws BV werd elke week met een sporter gesproken over zijn of haar carrière

Leen Pfrommer

Leen Pfrommer kan terugkijken op een wel heel lange sportcarrière. In 1968 werd hij trainer van de schaatskernploeg - een soort bondscoach. Daar kreeg hij Kees Verkerk, Ard Schenk en Jan Bols onder zijn hoede. En je kunt best stellen dat daar de wortels van het Nederlandse schaatssucces liggen, waar we de afgelopen Olympische Winterspelen in Pyongchang nog de vruchten van hebben geplukt.

In De Nieuws BV blikt Pfrommer samen met Willemijn terug op een bewogen sportcarrière waarin hij van Ard Schenk tot Marianne Timmer naar het ereschavot begeleide. En dat zorgde voor een wel heel bijzonder interview.

Bas van de Goor

Oud- volleyballer Bas van de Goor won in 1996 nog goud op de zomerspelen in Atlanta, maar heeft al heel wat tegenslagen te verwerken gekregen in zijn leven. Zijn laatste gevecht tegen lymfeklierkanker lijkt hij te winnen. De behandeling die hij heeft gehad is geslaagd. En nu is hij erg druk met zijn eigen Bas van de Goor Foundation waar hij mensen met diabetes door middel van sport een beter leven wil geven.

Margot Boer

Ze wil altijd winnen en in 2014 lukte het haar ook. Oud-schaatser Margot Boer won op de Olympische winterspelen in 2014 twee bronzen medailles op de 500 en 1000 meter. Voor haar een bekroning van haar carrière. En daar ging enige mentale verandering aan te pas.

Kai Verbij

Kai Verbij zag zijn Olympische droom in duigen vallen. Maar, door dit verlies is hij zijn andere prestaties meer gaan waarderen. In De Nieuws BV vertelt hij over de impact van zijn carrière in de afgelopen vier jaar.

Zelf omschrijft Verbij het goud op het WK sprint in 2017 als zijn hoogtepunt. Verbij is half-Nederlands en half-Japans, ''het heeft iets unieks", zegt hij. ''Mijn vader is Nederlands en mijn moeder is Japans. In Japan kan ik vrij grof zijn en in Nederland vrij gesloten voor mensen die ik niet ken."

Verbij: "Mensen om me heen zouden me omschrijven als grof en aanwezig terwijl ik op het eerste gezicht een vrij rustige jongen lijk. Het perfectionistische heb ik van mijn moeder, dat is niet perse iets Japans maar iets Aziatisch.''

Francisco Elson

Hij speelde jarenlang in Amerika, het walhalla voor basketballers: Francisco Elson. Maar, het scheelde maar weinig of hij had nooit op top niveau kunnen basketballen. Over de voor- en achterkant van de topsport medaille vertelt hij in De Nieuws BV.

Een topsport carrière kent zijn diepte- en hoogtepunten. Het onbetwiste hoogtepunt voor oud-basketballer Francisco Elson was in 2007. Toen werd hij NBA kampioen met de San Antonio Spurs. "Ik ben de enige Nederlander die op dit moment die ring heeft, wat een prestatie he", zegt Francisco met een grote, trotse lach op zijn gezicht.

En het houdt niet op...

Er zijn nog meer prachtige verhalen terug te lezen over de voor- en achterkant van de topsportmedaille.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie