Sport
NOS

Pérez wint ingekorte Formule 1-race in Monaco, Verstappen voor Leclerc

foto: Reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. Pérez wint ingekorte Formule 1-race in Monaco, Verstappen voor Leclerc

Sergio Pérez is na enig uitstel en uiteindelijk een kortere afstand de winnaar van de Grand Prix van Monaco. De coureur van Red Bull Racing kwam niet meer in gevaar na een handige pistopstrategie. Max Verstappen en Charles Leclerc eindigden op plaats drie en vier.

De race in het ministaatje zou om 15.00 uur van start gaan. Rond dat moment trok er echter een regenbui over het parcours. De coureurs probeerden het nog even achter de safety car met verplichte regenbanden, maar de officiële start werd meer dan een uur uitgesteld.

De start was rollend, nadat de safety car de baan uit was gegaan. Leclerc mocht na de snelste tijd in de kwalificatie vooraan beginnen. Verstappen op plaats vier. Nadat de coureurs meerdere rondes hadden gereden, droogde de baan op. Het was het moment om te kiezen voor andere banden.

Na de eerste serie pitstops was Pérez, de teamgenoot van Verstappen, met hoge snelheid Leclerc voorbij gegaan. Carlos Sainz reed op dat moment in zijn Ferrari aan de leiding. Hij was de enige die maar een keer stopte in deze fase van de race. Bij de tweede stop kwam Perez er het beste uit.

Auto in twee stukken

Mick Schumacher kon zijn bolide niet op de baan houden. De auto brak zelfs in tweeën bij de crash. De wedstrijd werd stilgelegd om het stratencircuit weer veilig te maken.

Klokje tikt

Er werd een klokje bij gepakt die liep tot 18.00 uur. Dan zou de finish zijn, ongeacht het aantal gereden rondes. In de laatste vijf minuten reden de Mexicaan Pérez, Sainz, Verstappen en Leclerc dicht tegen elkaar aan. Verstappen wilde graag dat Pérez ruimte voor hem maakte, maar omdat Sainz daar tussen reed was dat te risicovol. Het bleef in die volgorde.

Tot dit moment had Verstappen iedere Formule 1-race gewonnen die hij uitreed dit seizoen. Nu was het dus zijn teamgenoot Perez, die voor de derde keer een GP won.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie