Sport
EONOS

Kuijt nieuwe trainer ADO Den Haag, met dank aan zaakwaarnemer én Hagenaar Rob Jansen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kuijt nieuwe trainer ADO Den Haag, met dank aan zaakwaarnemer én Hagenaar Rob Jansen

Dirk Kuijt is komend seizoen de trainer van ADO Den Haag. Dat meldt Omroep West. De 41-jarige Katwijker neemt in de dug-out plaats op de stoel van interim-trainer Giovanni Franken.

Eind juni zal hij voor het eerst voor de spelersgroep staan. Komende donderdag wordt Kuijt gepresenteerd bij de Haagse club.

Het nieuws kwam van Jim van der Deijl, ADO-watcher van Omroep West. In Langs de Lijn En Omstreken licht hij de aanstelling toe.

Video niet beschikbaar

ADO Den Haag greep zondagavond naast promotie naar de eredivisie. Excelsior versloeg ADO Den Haag in een spectaculaire return van de finale om promotie naar het hoogste niveau. Het duel werd tweemaal onderbroken vanwege wangedrag van de aanhang van ADO.

Hoofdtrainer bij een profclub was de 104-voudig Oranje-international nog nooit. Twee jaar geleden was er even sprake van dat Kuijt de beoogde nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord zou zijn. Kuijt was toen eindverantwoordelijke bij het hoogste jeugdelftal (Onder-19) van Feyenoord en assistent-trainer bij amateurvereniging Quick Boys, de club waar hij als vijfjarige voetballer begon.

Kuijt speelde zelf voor FC Utrecht, Feyenoord, Liverpool, Fenerbahçe en weer Feyenoord. In 2018 kwam hij ook nog drie keer uit voor Quick Boys.

Ster advertentie
Ster advertentie