EONOS

AZ geeft voorsprong uit handen in halve finale Conference League

2. AZ geeft voorsprong uit handen in halve finale Conference League

AZ heeft de eerste halve finale van de Conference League tegen West Ham United verloren. Het elftal van trainer Pascal Jansen ging in het Olympisch Stadion in Londen met 2-1 onderuit. De return volgt over een week in Alkmaar.

Bij rust leidde AZ nog. Middenvelder Tijjani Reijnders verraste keeper Alphonse Areola in de 41e minuut met een schot van afstand.

West Ham kwam halverwege de tweede helft langszij. AZ-doelman Mathew Ryan miste de bal en stompte Jarrod Bowen in zijn gezicht. Said Benrahma benutte de penalty. De druk van West Ham werd steeds groter en een kwartier voor tijd zorgde Michail Antonio van dichtbij voor de 2-1.

De winnaar van het tweeluik tussen AZ en West Ham neemt het op 7 juni in de finale in Praag op tegen FC Basel of Fiorentina.

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.