Sport
EONOS

Wereldkampioen windsurfen De Geus had even geen zin in het ruwe water

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Wereldkampioen windsurfen De Geus had even geen zin in het ruwe water

Als regerend wereldkampioen heeft windsurfer Lilian de Geus maar één doel: een medaille op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Bij de vorige Spelen eindigde ze net naast het podium. Dat nooit weer.

{quoteaudiofile audio="61651" author="Langs de Lijn En Omstreken" caption="Beluister hier het hele verhaal met De Geus" }

Misschien juist daarom nam ze de laatste twee maanden even pauze. Elke dag keihard trainen, daar kon ze de motivatie niet meer voor vinden.

"Ik had na het WK in augustus mijn doel bereikt met de wereldtitel. Ik merkte dat ik geen zin meer had om keihard te trainen. Toen zei mijn coach: ga even wat andere leuke dingen doen. Dat heb ik toen gedaan."

Miami

Fietsen, strandraces, langlaufen; De Geus deed de laatste maanden van alles, behalve windsurfen."Want ik wist: als ik volle bak door was gaan varen, zou ik het niet volhouden tot het einde van het jaar."

Afgelopen week stond De Geus aan de start van het nieuwe wereldbekerseizoen, maar in Miami kwam ze niet in het stuk voor. "Ik had weer super veel zin om te varen, maar ik had bijna niet op mijn board gestaan.

Ster advertentie
Ster advertentie