Sport
NOS

Jahanbakhsh helpt Feyenoord in extra tijd aan gelijkspel tegen tiental PSV

foto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Jahanbakhsh helpt Feyenoord in extra tijd aan gelijkspel tegen tiental PSV

Bovenin de eredivisie hebben Feyenoord en PSV er een spektakelstuk van gemaakt zonder winnaar. Feyenoord kwam thuis tegen PSV terug van een 0-2 achterstand dankzij twee goals van Alireza Jahanbakhsh.

Eerder in het seizoen was de confrontatie tussen de twee clubs al spectaculair. PSV won destijds thuis met 4-3. Beide ploegen hadden ook nu vanaf het begin aanvallende intenties. Feyenoord sloeg de eerste slag over het middenveld, maar zag in de counter PSV profiteren. Na balverlies was er een uitstekende tegenstoot waarbij Xavi Simons de bal aan Anwar El Ghazi gaf. De vleugelspits trof meteen doel: 0-1.

Na een eerbetoon aan de perschef van PSV, die ongeneeslijk ziek is, moest de doelpuntenmaker de wedstrijd met een blessure verlaten. Het was een fel duel met de nodige tackles en duwtjes. Philipp Mwene werd hier het tweede slachtoffer van bij PSV. Met een hoofdblessure verliet hij het veld. Patrick van Aanholt, op de laatste dag van de transferperiode gehuurd, maakte zijn PSV-debuut.

Het spel golfde op en neer, met wat schoten van Joey Veerman en Simons die werden gepareerd door Feyenoord-doelman Timon Wellenreuther. De Duitser verving onder de lat de geblesseerde Justin Bijlow. Aan de andere kant hield Walter Benítez een grote mogelijkheid van Santiago Giménez tegen. Igor Paixão was de enige die in het doel belandde bij Feyenoord, de bal volgde niet.

Rode kaart en 0-2

Net na rust had het 1-1 kunnen zijn. Twee keer stond Benítez zijn mannetje bij open kansen van de Feyenoorders. Zeker de rebound van Quinten Timber had erin gemoeten.

Armando Obispo was de pechvogel van de middag. De PSV-verdediger kopte de bal weg, maar zette daarna zijn noppen in het been van Feyenoord-spits Giménez. De VAR riep scheidsrechter Danny Makkelie naar het videoscherm en adviseerde een rode kaart te geven. Die uitsluiting kwam er ook.

Desondanks sloeg PSV nog een keer toe. Thorgan Hazard had een buitengewoon fijn debuut voor de Eindhovenaren. Hij schoot voor de eerste keer op doel en zag zijn inzet in de korte hoek direct beloond: 0-2.

Terugkeer Feyenoord

Vanaf dat moment was PSV aangewezen op verdedigen. Het ging een aantal keer net goed. Invaller Alireza Jahanbakhsh kopte Feyenoord terug in de wedstrijd. Ook Oussama Idrissi was er in gekomen en hij gaf de assist.

Het was met hangen en wurgen voor PSV. Benítez kreeg de bal nog maar amper weg. Feyenoorders Mats Wieffer en Danilo schoten naast. Het moest weer van Jahanbakhsh komen. De Iraniër maakte in de negen minuten durende extra tijd met een afstandsschot de 2-2 via de binnenkant van de paal.

De stand in de eredivisie is nu als volgt: Feyenoord blijft koploper met 43 punten, AZ profiteerde zaterdag niet en staat met 41 punten tweede. Ajax is de nummer drie met 40 punten. PSV heeft 39 punten. FC Twente kan na een overwinning op FC Groningen ook op 39 punten komen.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie