Ajax herstelt zich in tweede helft tegen RKC

2. Ajax herstelt zich in tweede helft tegen RKC

Na een matige eerste helft, heeft Ajax toch ruim gewonnen van RKC Waalwijk: 3-1. De club van interim-trainer John Heitinga staat derde in de eredivisie.

Net als tegen Excelsior was de eerste helft van Ajax niet goed. RKC speelde met meer energie en scoorde een verdiende goal uit een mooie aanval. Pelle Clement bereikte via Julen Lobeter Mats Seuntjens. De speler die eind 2022 overkwam van Fortuna Sittard passeerde doelman Rulli. Er was veel ergernis bij de Amsterdammers, die veel onderlinge duels verloren.

Na de rust stond er een sterker Ajax. Brian Brobbey was er in gekomen en bewees direct zijn waarde. Hij stond in de 50e minuut op de juiste plaats om het beslissende tikje te geven: 1-1.

RKC kwam er niet meer zo vaak uit als voor rust. Jurriën Timber maakte uit een vrije trap zijn eerste van het seizoen. Mohammed Kudus bracht de einduitslag op 3-1. De Ghanees werd door het publiek verkozen tot man van de wedstrijd. Ajax heeft drie punten achterstand op koploper Feyenoord. Daartussen staat AZ.

Twente-Volendam

FC Twente won tegelijkertijd ook, met 3-0 van FC Volendam. Binnen twintig minuten was de wedstrijd gespeeld, dankzij goals van Joshua Brenet, Vaclav Cerny en Mees Hilgers. Daarna gebeurde er weinig meer in Enschede. Twente staat vijfde.