AZ laat te veel kansen liggen om te winnen van Ajax

2. AZ laat te veel kansen liggen om te winnen van Ajax

Ajax heeft van de topclubs dit Eredivisieseizoen als eerste AZ van zich af kunnen zetten. In Alkmaar was AZ totaal niet kansloos, maar Ajax maakte de doelpunten, drie in getal (0-3).

Eerder in januari was Ajax de Alkmaarders al de baas in de KNVB Beker. Toen gaf één goal van Zakaria Labyad de doorslag. De wedstrijd van vandaag had in de eerste helft niet de allure van een echte topper. Beide ploegen hadden moeite om aan voetballen toe te komen. Leven kwam er dankzij een schot van Antony. De Braziliaan prikte bijna uit stand raak. De bal kwam in de verre hoek, buiten bereik van AZ-doelman Marco Bizot. AZ zat totaal niet in de wedstrijd. Pas na een half uur kwamen de eerste kansen. Albert Guðmundsson trof Onana met een kopstoot tegen de bal. In tweede instantie kon André Onana gemakkelijk oprapen. De IJslander kreeg daarna nog een opgelegde kans met het hoofd. Onana tikte hem onder de lat vandaan.

Ajax mocht Guðmundsson ook in de tweede helft bedanken dat het nog aan de leiding ging in Alkmaar. De aanvaller kopte van dichtbij over na een mislukt schot van Calvin Stengs. AZ was in de eerste tien minuten na rust een stuk sterker dan Ajax. Toch hielp Davy Klaassen Ajax na een uur spelen op rozen. Een goede counter belandde via Dusan Tadic voor de voeten van de Ajax-middenvelder.

Nadat Ajax ook nog een doelpunt afgekeurd zag worden vanwege buitenspel, kreeg ook Myron Boadu een grote kans op een goal. De doorgebroken spits hield in en trof uiteindelijk niet het doel. Exact waar het vandaag mis ging voor AZ. In de blessuretijd bracht invaller David Neres de beslissing. Na een aanval om door een ringetje te halen, vond Neres met een schuiver de goal.

Ajax loopt door de zege drie punten weg van PSV.