Sport
BNNVARA

De mooiste sportterugblikken die je niet mag vergeten

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De mooiste sportterugblikken die je niet mag vergeten

Iedere week blikt De Nieuws BV terug op een bijzonder sportmoment. Zo werd Nederland in 2011 wereldkampioen honkbal en blikken de kinderen van Gerrie Knetemann terug op de dag dat hun vader wereldkampioen wielrennen werd.

Papa Knetemann werd veertig jaar geleden kampioen

Het is het jaar 1978. De regenboogtrui hangt bij de Nürburgring in Duitsland klaar voor de winnaar van het Wereldkampioenschap Wielrennen op de weg. In De Nieuws BV blikken de kinderen Knetemann terug op het iconische sportmoment: de dag dat hun vader, Gerrie Knetemann, wereldkampioen werd.

Het eerste Nederlandse WK-atletiekgoud

Daphne Schippers won twee keer een gouden medaille bij de WK-Atletiek, maar zij was niet de eerste Nederlandse wereldkampioen op een atletiek-onderdeel. Een terugblik op de WK in Helsinki, waar polsstokhoogspringer Rens Blom geschiedenis schreef. Samen met NOS-commentator Stefan Verheij keert hij terug naar een regenachtige avond in 2005.

De miljoenentransfer van Royston Drenthe

“Ik zou weer gaan, die transfer naar Real Madrid”, dat zegt voetballer Royston Drenthe op de vraag of hij het met de kennis van nu anders gedaan zou hebben. De meningen waren in 2007 verdeeld: kon hij op twintigjarige leeftijd de overstap aan van Feyenoord naar het grote Real Madrid of niet? We blikten terug terug op die miljoenentransfer, nadat Drenthe tijdens het EK onder 21 in één klap een ster werd.

Nederland wereldkampioen honkbal

Hoeveel Amerikaanse films zijn er wel niet waarin honkbal, baseball, een rol speelt? Toch is ook Nederland ooit wereldkampioen geweest, in 2011. Op dat glorieuze moment blikken honkballer Dwayne Kemp, destijds aanvoerder Sidney de Jong en honkbal commentator van de NOS Andy Houtkamp terug.

De Slag om het Zuiderpark

Terug naar 1987 toen voor het eerst in Nederland een voetbalwedstrijd werd gestaakt wegens geweld op de tribunes. De rellen tijdens de wedstrijd tussen FC Den Haag en Ajax worden gezien als de eerste grote rellen in het Nederlandse voetbal. Ooggetuigen vertellen over De Slag om het Zuiderpark.

Sportterugblik: De Slag om het Zuiderpark 1987

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie