Sport
KRO-NCRV

Netflix-documentaire over Ajax 'niet ondenkbaar'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Netflix-documentaire over Ajax 'niet ondenkbaar'

In korte tijd is de manier waarop voetbalclubs fans aan zich binden volkomen veranderd. Fans krijgen bijvoorbeeld via filmpjes op sociale media een kijkje in de kleedkamer of de spelersbus. "Via sociale media kunnen wij onze warme kant laten zien", zegt hoofdredacteur van Ajax Media Daan Germans. Er wordt zelfs serieus nagedacht over een Netflix-documentaire.

Video niet beschikbaar

Video's die een miljoen kijkers trekken, zijn geen uitzondering voor Ajax. Toch mag het geen kunstje worden. "Er moet een goede aanleiding zijn, het idee moet altijd leidend zijn", zegt Germans. Door de vele reacties op de content die Ajax deelt op sociale media, kunnen ze snel leren hoe het beter kan en tegemoet komen aan de wensen van het publiek.

Ajax heeft nu een volwaardige mediaredactie van dertig mensen. Zij kunnen veel dichter bij de spelers komen dan andere media en nemen daardoor een unieke positie in binnen de sportmedia. "Door de achter-de-schermen-content kunnen en de manier waarop we de spelers laten zien kunnen we ons onderscheiden."

Netflix

"Elke dag worden er weer nieuwe Ajacieden geboren." Germans gelooft dat de nieuwe generatie Ajax-fans voornamelijk via sociale media bereikt moet worden. Ook Netflix behoort tot de mogelijkheden. Op dit moment maakt Ajax Media drie keer per jaar voor Fox Sports een documentaire. Germans denkt dat het in de lijn der verwachting ligt dat er ook een Netflix-documentaire komt.

Germans acht het niet onmogelijk dat zij als Ajax Media zelf de beeldrechten van wedstrijden zullen beheren. "Het stopt hier niet, de ontwikkelingen gaan gewoon door. Veel contracten liggen nu nog vast, maar er wordt ook naar de toekomst gekeken."

Daan Germans, hoofdredacteur 'Ajax Media', over de professionalisering van Ajax-filmpjes

Ster advertentie
Ster advertentie