Sport

Volg het Eredivisieweekend live bij NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Volg het Eredivisieweekend live bij NPO Radio 1

De elfde speelronde van de Eredivisie staat voor de deur, aan Sparta en FC Emmen de eer om het weekend af te trappen op Het Kasteel. Om 20.00 uur rolt de bal in Rotterdam. Je volgt deze en alle andere wedstrijden dit Eredivisieweekend live bij NPO Radio 1.

Zorgen zijn er bij FC Emmen, de ploeg uit Drenthe heeft na tien wedstrijden in de Eredivisie nog geen overwinning geboekt. De slechte resultaten maken dat de club nu op de laatste plaats in de Eredivisie staat.

"Het is heel simpel. Wij hebben bijna alle ploegen uit het linkerrijtje gehad. En over het algemeen is het zo dat je makkelijker wint van ploegen uit het rechterrijtje. Het is nu wel aan ons om het te laten zien, het moet wel gebeuren", vertelt aanvoerder Anco Jansen in een interview met de NOS. .

Vanavond zal Emmen punten moeten pakken tegen Sparta, dat in eigen huis een goede reeks kent. Op Het Kasteel werd door de Spartanen slechts twee keer verloren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aanstaande zondag neemt FC Groningen het op tegen AZ. De Trots van het Noorden heeft een flinke teleurstelling te verwerken. Aanvoerder Arjen Robben heeft op de website van de club laten weten dit kalenderjaar zeker niet meer in actie te komen voor de Groningers. De vedette heeft problemen met zijn kuit, werkt hard aan zijn rentree, maar kende een aantal tegenslagen.

"Het loopt nog niet zoals ik zou willen", laat Robben weten op de clubwebsite. De oud-international hoopt in het nieuwe jaar weer met het team op het veld te verschijnen. Of dat gaat lukken, kan hij nu nog niet zeggen.

Alle Eredivisiewedstrijden op een rij

Vrijdag 4 december:
20:00 Sparta - FC Emmen

Zaterdag 5 december:
16:30 RKC - VVV
18:45 Fortuna - Willem II
20:00 Ajax - FC Twente
21:00 PEC - Vitesse

Zondag 1 november:
12:15 Feyenoord - Heracles
14:30 FC Utrecht - ADO Den Haag
14:30 AZ - FC Groningen
16:45 Heerenveen - PSV

Feyenoord nog altijd ongeslagen

Heracles gaat aankomende zondag op bezoek bij Feyenoord. Goed nieuws voor coach Frank Wormuth, hij kan zondag in de Kuip waarschijnlijk weer een beroep doen op Janis Blaswich. De eerste doelman van de Almeloërs keert na ruim twee maanden terug van een spierblessure die hij op 20 september opliep in de wedstrijd tegen Willem II.

Dat de wedstrijd tegen Feyenoord een lastige opgave belooft te worden moge duidelijk zijn: de ploeg van Dick Advocaat heeft in 24 wedstrijden onder leiding van 'De kleine generaal' nog nooit verloren.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie