Sport
MAX

Bart Bennema gaat voor goud met Dafne Schippers

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Bart Bennema gaat voor goud met Dafne Schippers

Bart Bennema is bondscoach bij de Atletiekbond en gaat met Dafne Schippers voor goud in Tokio volgend jaar. Dit jaar stond voor hem in het teken van de hernieuwde samenwerking met Dafne Schippers. Zondag was hij te gast op De Perstribune van MAX.

Na de Spelen van Rio in 2016 gingen Bennema en Schippers uit elkaar. Dat was eigenlijk ook wel de bedoeling, want de samenwerking bleef te lang 'sudderen' zegt Bennema in De Perstribune. Schippers werd onder haar nieuwe trainer Rana Raider nog wel een keer wereldkampioen, maar toch verliep de samenwerking niet zoals gehoopt.

Afstand houden

Daarop keerde Schippers terug bij Bennema. Maar die samenwerking verloopt nu wel anders dan voorheen, want Bennema heeft naast Schippers nog acht andere atleten onder zijn hoede en dus moet Bennema zijn aandacht meer verdelen. "Ik wil nu iets meer afstand houden tot de atleten."

Eén van die acht andere atleten die Bennema onder zijn hoede heeft is Churandy Martina. Volgend jaar gaat Martina in Tokio op voor zijn vijfde Olympische Spelen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie