Naar homepage
Sport

Myron Boadu belangrijk bij AZ
NOS

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Myron Boadu belangrijk bij AZ

AZ heeft uit een 2-1 zege geboekt op Heracles Almelo, dat het de Alkmaarders pas laat een beetje lastig maakte. Myron Boadu, die zijn basisplaats terug had, maakte een goal.

Een iets sterker AZ sloeg kort voor de rust twee keer toe. Teun Koopmeiners benutte een penalty en even later schoot Boadu, ondanks een slechte aanname, hard de 0-2 in de bovenhoek. Rai Vloet had aan de andere kant kunnen scoren, maar z'n onbeheerste uithaal ging ver naast.

De voorsprong was comfortabel bij rust. Heracles drong na de pauze feller aan, maar AZ bleef gevaarlijker. Zo trof Calvin Stengs de paal. Ondanks de Almelose dadendrang kwam de 1-2 enigszins onverwacht: Lucas Schoofs schoot knap raak. AZ deelde de genadeklap niet uit (Dani de Wit en invaller Albert Gudmondsson waren er wel dichtbij), maar gaf ook niks meer weg.

Om 20.00 uur is er nog PSV-Sparta Rotterdam, te horen in de reguliere programmering van NPO Radio 1, met commentaar van Ragnar Niemeijer.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie