NOS

2. Strafschop na een minuut, fluitconcert voor Van der Sar: vier opvallende momenten uit speelronde 33

Een strafschop na een minuut en een fluitconcert voor Edwin van der Sar: de een-na-laatste speelronde in de eredivisie zit erop. Hieronder een kort overzicht met opvallende gebeurtenissen.

Fluitconcert voor Van der Sar

Het had een bijzonder moment moeten worden voor Edwin van der Sar, maar het afscheid van Michael Reiziger en Maarten Stekelenburg werd een nachtmerrie voor de algemeen directeur van Ajax. De Amsterdamse aanhang begroette hem met een striemend fluitconcert toen hij het veld op kwam. "Een zeer pijnlijk moment", reageerde verslaggever Andy Houtkamp.

Strafschop na een minuut bij Go Ahead Eagles - FC Volendam

Go Ahead Eagles – FC Volendam was nog geen minuut bezig toen de thuisploeg een strafschop kreeg. Clubtopscorer Willum Willumsson ging achter de bal staan, maar hij miste. "Dat deed hij een tijdje geleden ook al, toen schoot hij de bal hopeloos meters naast de goal", reageerde verslaggever Nico Wantia. "Wat een slechte penalty weer." Een dure misser was het uiteindelijk niet: Go Ahead Eagles won met 3-0 dankzij doelpunten van Isac Lidberg, Oliver Edvardsen en Darío Serra Álvarez.

Kansrijke uitbraak FC Emmen gaat niet door

FC Emmen-spits Richairo Živković had vrij baan richting het doel van Feyenoord, maar scheidsrechter Pol van Boekel floot voor een overtreding die even daardoor gemaakt werd: voordeel én grote kans weg. "Živković is witheet, sprintte helemaal terug naar de scheidsrechter om verhaal te halen", vertelde verslaggever Jan Vincent van Zuiden. "Nou, hij kreeg ook direct een gele kaart, want daar was Pol van Boekel ook weer niet van gediend." FC Emmen verloor uiteindelijk met 1-3 van de landskampioen en is nu definitief veroordeeld tot een plaats in de play-offs om degradatie.

Rood voor FC Groningen-doelman Peter Leeuwenburgh

Wat deed FC Groningen-doelman Peter Leeuwenburgh halverwege zijn helft? Het antwoord: een poging wagen om een onhandige terugspeelbal te repareren. Vitesse-middenvelder Million Manhoef zat ertussen en werd gevloerd. Leeuwenburgh mocht vertrekken en Manhoef scoorde uiteindelijk een hattrick in de 6-0 overwinning voor Vitesse.