Sport

Volg het Eredivisieweekend live bij NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Volg het Eredivisieweekend live bij NPO Radio 1

Het Eredvisieweekend staat op het punt te beginnen. Om 18.45 trappen FC Twente en PEC Zwolle af en starten daarmee aan de zevende speelronde van deze Eredivisie. Deze en alle andere Eredivisiewedstrijden dit weekend volg je live op NPO Radio 1.

Een domper voor FC Twente afgelopen dinsdag. De ploeg van Ron Jans ging verrassend onderuit tegen De Graafschap. De ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie wist de Tukkers met 3-1 te verslaan. Aan Twente dus de taak zich te herpakken in de thuiswedstrijd tegen PEC. Opsteker is wel dat de Twentenaren weer kunnen beschikken over Kik Pierie. De centrumverdediger keert na twee weken terug van zijn blessure.

'Luuk Kopmans'

ADO Den Haag speelt dit weekend uit tegen PSV. De Hagenezen speelden afgelopen woensdag in de beker tegen Sparta. Alles duidde op een uitschakeling in de eerste ronde, ware het niet dat keeper Luuk Koopmans - inmiddels omgedoopt tot Kopmans - in de blessuretijd de 1-1 wist binnen te koppen. De penaltyreeks werd vervolgens gewonnen door ADO dat doorstroomt naar de tweede ronde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Minder gelukkig in de penaltyreeks afgelopen week was RKC. Cambuur kwam tegen de ploeg uit Waalwijk als winnaar uit de bus. Zondag staat RKC wederom voor een uitdaging als de ploeg van Fred Grim op bezoek gaat bij AZ. De Alkmaarders zijn in vorm, in de Europa League werd afgelopen donderdag met 4-1 met Rijeka afgerekend. Zondag om 20.00 uur spelen AZ en RKC de laatste Eredivisiewedstrijd van dit weekend.

Alle Eredivisiewedstrijden op een rij

Zaterdag 31 oktober:
18:45 Twente - PEC
20:00 Groningen - VVV
20:00 Ajax - Fortuna
21:00 Willem II - Vitesse

Zondag 1 november:
12:15 Heracles - Utrecht
14:30 Emmen - Feyenoord
14:30 Sparta - Heerenveen
16:45 PSV - ADO
20:00 AZ - RKC

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie