Sport
BNNVARA

Abdi Nageeye vijfde op marathon van New York: 'Een knappe tijd en fantastische prestatie'

foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Abdi Nageeye vijfde op marathon van New York: 'Een knappe tijd en fantastische prestatie'

Op de 50ste editie van de Marathon van New York werd Abdi Nageeye vijfde. Een bijzondere prestatie voor de Nederlander die afgelopen zomer in Tokio olympisch zilver won. Nageeye kwam echter naar New York om te winnen en een vijfde plek stemt hem niet echt gelukkig. Maar: Erben Wennemars is alsnog trots, zegt hij in B.V.S.C.: "Abdi, wat een fantastische prestatie."

Abdi Nageeye deed mee aan de marathon van New York om te winnen. De winnaar van Olympisch zilver in Tokio eindigde uiteindelijk op de vijfde plek met een tijd van 2.11.39. Het is een evenaring van het beste resultaat van een Nederlander ooit in New York. Dat was namelijk Gerard Nijboer in 1985.

Hamstring speelde Nageeye parten

Nageeye kreeg vleugels na zijn prestatie op de Spelen in Tokio afgelopen zomer. "Je kunt wel heel veel trainen, maar dat maakt het verschil niet. Het gaat om resultaten. Dat ik in Tokio nog zoveel energie overhad bij de finish, heeft me heel veel vertrouwen gegeven. Ik ben pas tevreden als ik win. Alleen dan heb ik mijn doel behaald", zei de Olympiër tegen NOS.

Maar deze 50ste editie van de marathon van New York werd niet de marathon van Nageeye. Hij zag zijn droom in rook op gaan. Tijdens de marathon kreeg Nageeye last van zijn hamstring, een probleem dat hem de afgelopen jaren al vaker parten speelt. "Het is al voor de derde keer in een grote marathon dat mijn hamstring mijn nachtmerrie is. Deze keer kreeg ik er al na 3 kilometer last van", zegt hij op Instagram.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Erben Wennemars kijkt anders tegen de prestatie van de Nederlander aan. "Mooie plek, knappe tijd, fantastische prestatie", zegt hij in de 'Kleine Sportcitatenquiz' van B.V.S.C. "Wanneer hebben we nou een Nederlander gehad die zegt, ik ga naar de allergrootste marathon ter wereld om te winnen? Abdi, fantastisch gedaan: ik ben trots op je."

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie