Sport

Wereldgoal van Dennis Bergkamp precies 20 jaar geleden

BNNVARA
foto: Pim Rasfoto: Pim Ras
  1. Nieuwschevron right
  2. Wereldgoal van Dennis Bergkamp precies 20 jaar geleden

Als je de foto ziet hoor je gelijk weer het beroemde commentaar van Jack van Gelder. Het moment is iconisch zegt sportfotograaf Pim Ras, en deze foto bevestigt dat alleen maar. In De Nieuws BV sprak hij uitgebreid over dit moment, maar achter de foto schuilt nog een heel verhaal.

Een gouden kans

Dennis bergkamp scoort op het WK in 1998 het beslissende doelpunt tegen Argentinië. Jack van Gelder gaat los, Nederland gaat los en het wordt een van de beroemdste Nederlandse voetbalmomenten. En deze foto staat de volgende dag op de voorpagina van het AD.

Eigenlijk was Pim Ras op het moment van deze foto nog geen fotograaf: hij was technicus. Hij was mee naar het WK om juist van alles rondom het evenement vast te leggen. Maar toen hij hoorde dat er kaarten voor de perstribune niet waren opgehaald, greep hij zijn kans.

Emotie op de grasmat

En vlak voor tijd schoot hij deze legendarische foto: "Omdat je zo van boven de foto maakt, wordt alle emotie geïsoleerd op de grasmat. En juist die stilte van de grasmat als decor, van het moment dat Bergkamp op het toppunt van zijn emotie gefotografeerd is, dat maakt die foto zo mooi. En die schuine lijn, de gulden snede, en de lichtinval maakt het iconische gehalte van die foto nog groter."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter

Ster advertentie
Ster advertentie