Sport

'Er bestaat geen objectieve voetbalfan'

BNNVARA
foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Er bestaat geen objectieve voetbalfan'

In Studio Eus onderzoekt Özcan Akyol hoe het gesteld is met de voetbaljournalistiek in Nederland. En waar Studio Eus ophoudt, gaat de online serie De Derde Helft verder. Elke week zal Özcan Akyol een aantal luisteraars vragen stellen aan zijn gast. Zijn gast mag op zijn beurt weer een vraag stellen aan de gast van volgende week. Vandaag is dat Thijs Slegers, persvoorlichter van PSV.

Wat gaat de invloed de komende jaren van Pieter Zwart zijn op onze kijk op het clubvoetbal, vraagt luisteraar Johan zich af. Volgens Slegers beheerst Pieter Zwart heel goed wat hij doet: "Maar ik denk dat er een boel mensen niet in geïnteresseerd zijn. Achter de goal, waar Jan met de pet staat, met de sjaal, denk ik niet dat heel veel mensen op dat soort verhalen zitten te wachten."

'Als de club die je volgt wint, is er weinig slechts over te melden'

En was Slegers te weinig kritisch over PSV voordat hij perschef werd? "Ik kreeg ook wel commentaar dat ik te negatief was, beide kloppen waarschijnlijk niet. Weet je wat het is, de objectieve voetbalfan bestaat ook niet, je wil graag bevestigd worden in wat je zelf vindt. De club die je volgt, als die wint, is er weinig slechts over te melden."

Slegers heeft natuurlijk nog een vraag voor de volgende gast voorbereid. Volgende week schuift Jaap de Groot (chef sport De Telegraaf) aan in Studio Eus. Wat Slegers hem wil meegeven: "Jaap, wil je alsjeblieft weer meer gaan schrijven?"

Luister Studio Eus

Studio Eus is op 3, 10, 17, 24 en 31 augustus om 13.30 uur te horen bij BNNVARA op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie