Sport
NOS

Hamilton krijgt zege cadeau in Rusland, Verstappen vierde

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Hamilton krijgt zege cadeau in Rusland, Verstappen vierde

Lewis Hamilton neemt een voorschot op de wereldtitel in de Formule 1. De afgelopen weken lieten de Ferrari-coureurs een goede vorm zijn, maar in Sotsji finishte Sebastian Vettel niet. Hamilton en Valtteri Bottas profiteerden met de eerste en tweede plaats.

Charles Leclerc mocht van pole beginnen. Al direct bij de start werd de Monegask door zijn teamgenoot Vettel gepasseerd. Halverwege de race ging het mis voor Ferrari. Vettel parkeerde zijn bolide naast de baan, nadat de motor er mee op hield.

De op dat moment aan de leiding rijdende Hamilton en ook Bottas profiteerden van het uitvallen van Vettel door bij het in werking treden van de virtual safety car een extra stop te maken. Leclerc lag op dat moment niet in de positie om de koppositie over te nemen. De 21-jarige rijder eindigde op de derde plaats.

Max Verstappen wisselde vooraf zijn motor en werd daarom vijf plaatsen teruggezet bij de start. Vanaf plaats 9 kwam hij stapje voor stapje naar voren. Dat eindigde uiteindelijk met de vierde plaats.

In de NOS Formule 1-podcast praten Amber Brantsen, Jan Lammers en Louis Dekker maandag over de GP in Rusland.

Ster advertentie
Ster advertentie