Sport

Nederland wint met 3-0 van Turkije in EK-kwalificatieduel

foto: PRo shots (via NOS)foto: PRo shots (via NOS)
  1. Nieuwschevron right
  2. Nederland wint met 3-0 van Turkije in EK-kwalificatieduel

[NOS] Dankzij een kopbal van Van der Gragt, een pareltje van Van de Donk en een strafschop van Spitse wint Nederland comfortabel met 3-0 van Turkije. Met twee zeges (doelsaldo +10) gaat de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman aan kop in groep A.

De Nederlandse voetbalvrouwen hebben ook hun tweede EK-kwalificatiewedstrijd gewonnen. In het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen rekende de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman met 3-0 af met Turkije.

Afgelopen vrijdag boekte Oranje al een monsterzege (0-7) op Estland. Na twee duels staat Nederland op doelsaldo bovenaan in de poule.

Van der Gragt opent score

Wiegman kon in haar vijftigste wedstrijd als bondscoach geen beroep doen op de aan haar dijbeen geblesseerde Vivianne Miedema. Ook zonder de topscorer ging het Nederlands elftal meteen op zoek naar de openingstreffer.

De muur van Turkije, de nummer 62 van de wereld, bleek broos. Oranje creëerde de nodige kansen, maar in de eerste helft vond alleen Stefanie van der Gragt het net. De verdedigster scoorde met het hoofd uit een hoekschop van Sherida Spitse.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ook na rust waren de Oranjevrouwen de bovenliggende partij. De tweede treffer van Nederland was er eentje om in te lijsten.

Een lange pass van Spitse bereikte Daniëlle van de Donk, die de bal op fraaie wijze over de Turkse doelvrouw volleerde.

Na twee assists pikte Spitse in de slotfase zelf ook een doelpunt mee. Oranje kreeg na een overtreding op Lineth Beerensteyn een strafschop, die door Spitse werd benut: 3-0.

Nu tegen Slovenië

Begin oktober vervolgt Nederland de kwalificatiereeks voor het EK van 2021 in Engeland met een uitwedstrijd tegen Slovenië.

Ster advertentie
Ster advertentie