Sport

De Kopgroep spreekt Cees Bol en Joris Nieuwenhuis

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. De Kopgroep spreekt Cees Bol en Joris Nieuwenhuis

[AVROTROS] Wat doen renners op de rustdag? Waarschijnlijk minder dan de mannen van De Kopgroep. Zij bellen vandaag met Cees Bol en Joris Nieuwenhuis, die samen voor Sunweb de Tour rijden. Is hun coronatest al afgenomen?

De heren vragen het de renners en spreken verder met ze over hun Tour. Cees Bol debuteerde vorig jaar en stapte op advies van de ploeg af voor Parijs bereikt werd, hoe zit dat dit jaar? En Joris Nieuwenhuis, mag die als debutant wel over de Champs d'Élysées? Ervan uitgaande dat de Tour Parijs überhaupt bereikt natuurlijk, want op deze rustdag moet door alle ploegen een coronatest worden gedaan.

Natte vinger - de wattenstaaf editie

Speciaal voor deze rustdag dan ook een aangepaste editie van de Natte Vinger. Voorspel hoeveel positieve coronatest er dinsdag in het communiqué van de ASO en UCI bekend worden gemaakt en hoeveel ploegen er daardoor naar huis moeten! Voorspellen voor een exclusief De Kopgroep mondkapje kan hier.

De biecht van Mart

In deze editie van De Kopgroep niet alleen onthullende gesprekken met wielrenners, ook Mart doet een boekje open over zijn Tourverleden. Want wat hebben de Australische renner Donald Allen, een baguette, wat honing en twee bananen met Mart te maken? En waren die attributen, en het feit dat Mart zich in een auto op het Tourparcours bevond, wellicht de redding voor de Tour van deze Donald Allen? Beluister het in de rustdag-editie van De Kopgroep!

#11 - Wattenstaafje (S04) - De Kopgroep wielerpodcast

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie