Sport
EONOS

Thuiswerken? Trek een voetbalshirt aan!

foto: Sander Jonkmanfoto: Sander Jonkman
  1. Nieuwschevron right
  2. Thuiswerken? Trek een voetbalshirt aan!

Geen driedelig pak, maar een voetbalshirt. Nu veel mensen thuiswerken, is de kleding die men aantrekt tijdens het werk van minder belang. Voetbaljournalist Sander Jonkman bracht de hashtag #voetbalshirtchallenge de wereld in.

"Ook ik ben thuis aan het werk en toen ik mijn kledingkast opende en een stapel voetbalshirt zag, dacht ik: waarom ook niet? Vervolgens postte ik het op Twitter en ik kreeg al snel bijval", vertelt de initiatiefnemer in Langs de Lijn En Omstreken.

Thuiswerken? Trek een voetbalshirt aan

Shirt van de meest obscure clubs komen voorbij en ook bekende oud-voetballers doen mee.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En zijn eigen pronkstuk? Een shirt van Gimnasia La Plata. Niet de bekendste club ter wereld, maar er zit een mooi verhaal achter het shirt. Diego Armando Maradona is daar de trainer, misschien wel de beste speler aller tijden.

"Ik was op vakantie en ben naar een bekerduel gegaan van Gimnasia", aldus Sander. "Daar ontmoette ik ook Maradona, maar door alle spanning was ik eigenlijk vergeten een shirt te kopen. Toen ben ik op de heenweg naar het vliegveld alsnog langs een zaakje gegaan om het shirt te kopen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws over het coronavirus, sport, entertainment of ontwikkelingen uit het buitenland; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie