Sport
EONOS

'Aanstelling Overmars is belachelijk en dikke middelvinger naar slachtoffers'

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Aanstelling Overmars is belachelijk en dikke middelvinger naar slachtoffers'

Marc Overmars gaat nog geen twee maanden na z'n vertrek bij Ajax alweer aan de slag. Bij Antwerp, de nummer drie van België en een club met grote ambities, wordt hij sportief directeur. Begin vorige maand moest Overmars vertrekken bij Ajax, omdat hij meerdere vrouwelijke collega's grensoverschrijdende berichten stuurde.

In het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken zijn de meningen eensgezind. "Dit is belachelijk en een dikke middelvinger naar de slachtoffers", zegt NOS-commentator Arman Avsaroglu.

"Dit is veel te snel", zegt AD-verslaggever Rik Spekenbrink. "Er loopt nog een zaak bij het Instituut Sportrechtspraak - wat overigens geen orgaan is dat hem kan verbieden in het buitenland aan de slag te gaan - en het is nog helemaal niet duidelijk wat er allemaal is voorgevallen en hij heeft nog geen uitgebreide excuses gemaakt."

Periode van zelfreflectie

Ook ESPN-commentator Mark van Rijswijk vindt het te snel. "Niemand zegt dat hij nooit meer mag werken, maar deze periode van zelfreflectie is echt veel te kort."

Avsaroglu noemt Antwerp een club zonder moreel kompas. "De club wordt gerund door projectontwikkelaar Paul Gheysens en die trekt zich nergens iets van aan, wil alleen maar kampioen worden met Antwerp."

"Dit kan ook alleen in het voetbal", vervolgt hij. "Bij voetbalclubs draait het alleen maar om de club, het zijn gesloten bubbels en ze hebben geen idee wat er zich buiten die bubbel afspeelt."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie