Sport
EO

Supportersvereniging Antwerp: 'Overmars verdient tweede kans'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Supportersvereniging Antwerp: 'Overmars verdient tweede kans'

Een nogal opmerkelijke move in het voetbal: Marc Overmars, die zes weken geleden nog vertrok bij Ajax omdat hij seksueel grensoverschrijdend gedrag had vertoond tegen vrouwelijke medewerkers, wordt technisch directeur van Royal Antwerp FC. "Stuitend", vindt Barbara Barend, maar de woordvoerder van de supportersvereniging snapt het wel.

In Dit is de Dag vertelde de woordvoerder, Dominik van Landeghem, dat hij vindt dat Overmars 'het voordeel van de twijfel' verdient. "Op sportief vlak zijn we heel blij met Marc Overmars", vertelt hij. "We hebben een enorme ambitie en we denken dat een sportief talent als Overmars die ambitie kan waarmaken."

Van Landegem gaat er vanuit dat het bestuur van Antwerp een "stevig gesprek" heeft gevoerd met Overmars. "We denken dat het bestuur er goed over nagedacht heeft. Als zij zeggen: hij verdient een tweede kans, dan gaan wij daarachter staan."

Stuitend

Barbara Barend, hoofdredacteur van Helden Magazine, vindt het "stuitend" dat Overmars na korte tijd weer in de voetballerij werkt, terwijl er in Nederland nog een onderzoek loopt naar de dickpics die de voormalige linksbuiten stuurde naar vrouwelijke medewerkers van Ajax. "Ik ben benieuwd of er ook een gesprek is gevoerd met de vrouwen die Antwerp werken…", vraagt ze zich af.

Van Landeghem geeft toe dat het wellicht slim was om de uitkomsten van het onderzoek af te wachten. "Maar ik denk dat Antwerp een opportuniteit zag, omdat Marc Overmars nu vrij is…"

Supportersvereniging Antwerp geeft Overmars voordeel van de twijfel

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie