Sport
NOS

Medvedev is op tijd bij de les en wint vijftigste editie van ABN Amro Open

foto: Pro Shots / Panoramic
  1. Nieuwschevron right
  2. Medvedev is op tijd bij de les en wint vijftigste editie van ABN Amro Open

De Rus Daniil Medvedev heeft zondagmiddag de vijftigste editie van het ABN Amro Open gewonnen. In een enerverende finale in Ahoy was Medvedev in drie sets te sterk voor de Italiaan Jannik Sinner: 5-7, 6-2, 6-2.

Sinner had in de halve finale afgerekend met Tallon Griekspoor en was in aanloop naar de eindstrijd in Ahoy in topvorm: vorige week was hij al de winnaar van een toernooi in het Franse Montpellier. De Italiaan begon ook voortvarend tegen Medvedev. Sinner pakte de eerste set ten koste van de viervoudig grandslamfinalist.

Medvedev zette vervolgens extra druk op zijn tegenstander en brak Sinner direct in de tweede set. Bij de lange rally's tussen de twee finalisten trok de Rus steeds vaker aan het langste eind. Dat deed hij onder het toeziend oog van onder anderen koning Willem-Alexander en toernooidirecteur Richard Krajicek.

De krachten vloeiden in de tweede set en met name in de derde set weg bij Sinner en Medvedev sloeg op de beslissende momenten toe. Medvedev, voormalig nummer één van de wereld, wist de finale in de derde set met een eigen servicebeurt te beslissen.

Ster advertentie
Ster advertentie