Sport

Ajax werkt bij Excelsior aan doelsaldo: 'We worden alleen maar beter'

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Ajax werkt bij Excelsior aan doelsaldo: 'We worden alleen maar beter'

[NOS] In navolging van koploper PSV heeft ook Ajax in de twaalfde speelronde van de eredivisie met ruime cijfers gewonnen. De Amsterdammers brachten Excelsior met 1-7 de grootste eredivisienederlaag ooit toe.

Dat verandert voor Ajax niets aan het gat van vijf punten met PSV, maar qua doelsaldo is de ploeg van Erik ten Hag wel drie goals ingelopen op de Eindhovenaren (38 om 32), die gisteren met 1-4 wonnen bij De Graafschap.

Top Eredivisie

1. PSV 12-36 (43-5)

2. Ajax 12-31 (37-5)

3. Feyenoord 10-20 (20-13)

4. Heracles Almelo 11-20 (25-22)

Excelsior zorgde in de eerste helft af en toe voor gevaar, maar Ajax kreeg meer kansen. Gelanceerd door Dusan Tadic schoof Donny van de Beek de 0-1 in de verre hoek en Lasse Schöne schoot raak uit een vrije trap: 0-2.

Ajax ontsnapte na rust bij een grote kans van Ryan Koolwijk, om even later via Van de Beek (op aangeven van Rasmus Kristensen) op 0-3 te komen.

Ali Messaoud deed op randje buitenspel wat terug en even leek Ajax kwetsbaar. Het liep echter simpel weg via Kasper Dolberg (na een mooi hakje van Van de Beek), een kopbal in eigen doel van Jerdy Schouten en rake inzetten van Hakim Ziyech en David Neres.

Ajax had zelfs de dubbele cijfers kunnen halen, maar de paal en slordigheden bij grote kansen stonden dat in de weg.

Ajax zit in 'lekker ritme'

De cijfers tonen ondubbelzinnig aan dat Ajax aan een goede serie bezig is. "We staan er op drie podia goed voor. De zesde eredivisiezege op rij, door in de beker en ons perspectief in de Champions League is goed", aldus trainer Erik ten Hag.

De komende week valt de groep uit elkaar vanwege interlandvoetbal. Schaadt dat Ajax niet? "Met Oranje spelen we twee fantastische wedstrijden. Daarna zal het heus niet anders zijn bij Ajax", denkt Van de Beek.

Ten Hag: "Dit was een heel goed blok. We zitten in een lekker ritme en het wordt alleen maar beter."

Ster advertentie
Ster advertentie