Ajax loopt door zege op hekkensluiter RKC uit op concurrent AZ

2. Ajax loopt door zege op hekkensluiter RKC uit op concurrent AZ

Ajax heeft tegen RKC Waalwijk simpel geprofiteerd van het verlies van AZ gisteren. Zonder al te veel problemen werd het 3-0 voor de Amsterdammers tegen de nummer achttien van de Eredivisie. Tadic, Traoré en Huntelaar tekenden voor de treffers.

Hakim Ziyech keerde terug in de basisopstelling van de Amsterdammers. De aanvaller die volgende zomer verkast naar Chelsea viel in de bekerwedstrijd tegen Vitesse al in. Maar vandaag bleef zijn inbreng beperkt. De Marokkaan werd door Erik ten Hag in de rust vervangen door Daley Blind.

Tadic schiet penalty in het dak van het doel.mp3

RKC Waalwijk gaf de eerste goal van de middag wel erg gemakkelijk weg. Verdediger Hans Mulder maakte met zijn benen een hoek, waar Donny van de Beek overheen struikelde. Dusan Tadic knalde de penalty met links in het dak van het doel. Doelman Etienne Vaessen, die zijn honderdste wedstrijd speelde voor de Waalwijkers, was kansloos.

RKC kreeg wel kansen in de eerste helft. De grootste was voor Sylla Sow. De spits kwam een-op-een te staan met Ajax-doelman André Onana, maar kon hem niet passeren.

Intikker van Huntelaar

In minuut 53 werd de wedstrijd beslist. Lassina Traoré maakte zijn tweede goal voor Ajax-1. Vlak voor het einde van de wedstrijd kwam de eindstand op 3-0. De intikker van Klaas-Jan Huntelaar betekende zijn negende goal van het seizoen. Even later leek de spits ook voor zijn tiende te zorgen, maar Huntelaar werd teruggevlagd voor buitenspel.

Door deze overwinning krijgt Ajax er weer drie punten bij en daardoor loopt het uit naar zes punten verschil op nummer twee AZ. De Alkmaarders verloren zaterdagavond met 2-0 van FC Twente.

Sparta Rotterdam - FC Groningen

Tegelijkertijd speelden Sparta Rotterdam en FC Groningen. Mohamed Rayhi mistte een strafschop. Via de handen van doelman Sergio Padt kwam de bal tegen de paal. Een paar minuten later ging Rayhi in de fout, waardoor Joel Asoro de uitploeg op voorsprong kon schieten (0-1). In de tweede helft was het vanaf elf meter wel zuiver raak voor Rayhi. Door zijn goal werd het 1-2. Lundqvist had de tweede Groningen goal gemaakt.

Om 16.45 uur worden er nog twee wedstrijden in de Nederlandse voetbalcompetitie gespeeld. PEC neemt het in Zwolle op tegen Feyenoord. En Willem II en FC Utrecht strijden voor een zo goed mogelijke uitgangspositie voor de play-offs om Europees voetbal.