Sport
EONOS

Tokio aan een zijden draadje

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Tokio aan een zijden draadje

Over het algemeen zijn BMX'ers wel gewend aan valpartijen en blessures. Maar de kwetsuur van wereldkampioen Twan van Gendt is wel heel erg uit de lucht komen vallen. Tijdens een krachttraining schoot een botje in zijn hand uit de kom en scheurde hij drie banden af. Gevolg: acht tot twaalf weken revalidatie.

Om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen is het voor BMX'ers belangrijk dat zij goed presteren tijdens wereldbekerwedstrijden. Daar zijn punten te verdienen voor de olympische ranking. Nederland mag in Tokio zoals het er nu naar uitziet met drie BMX'ers aan de start verschijnen. Twan van Gendt staat op de interne ranking nu op een tweede plaats en staat er dus goed voor. Maar is dat straks ook nog het geval. Hij zal in ieder geval de eerste twee wereldbekerweekenden missen en dat zijn vier wedstrijden. Onze landgenoot hoopt nu op de wereldbekerwedstrijden in Manchester in april. "Het zou haalbaar zijn maar dan moet alles kloppen, alles op zijn plek vallen."

Het geduld van Van Gendt

Van Gendt was in Australiƫ omdat daar volgende week de eerste wereldbekerwedstrijden worden gehouden. Hij is daar ook direct geopereerd. Daardoor is de revalidatie nu vooral frustreren. Hij mag helemaal niets doen vertelde hij in Langs de Lijn En Omstreken. "Om alles op z'n plek te houden hebben ze wat schroeven en draden in mijn hand gezet en die moeten er acht tot twaalf weken in blijven zitten. En dat is het probleem. Doordat die draden erin zitten kan ik niet over vier weken al beginnen met sprinten omdat ik geen kracht mag zetten met mijn hand. Anders kunnen die draden breken en houdt het verhaal op voor Tokio."

Ster advertentie
Ster advertentie