Sport
NOS

Voetbaljournalist Grant Wahl overleed in Qatar aan gescheurde aorta

foto: Twitter Grant Wahl
  1. Nieuwschevron right
  2. Voetbaljournalist Grant Wahl overleed in Qatar aan gescheurde aorta

Het maakte veel indruk op NOS Sport-onderzoeksjournalist Guido van Gorp: de dood van de Amerikaanse voetbaljournalist Grant Wahl tijdens de wedstrijd Nederland-Argentinië. "Vreugde en verdriet gingen hand in hand dit WK."

Op de laatste dag van het WK is het tijd om de balans op te maken. "Alles is doordrenkt van ongemak. Meer mensen dan ooit zijn overleden bij dit WK. En dan storte Wahl ook nog ineen tijdens een wedstrijd", beschrijft Van Gorp.

De 49-jarige journalist werkte jarenlang voor Sports Illustrated, een van de grootste sportbladen in de Verenigde Staten. Hij zette (vrouwen)voetbal er op de kaart. Wahl solliciteerde zelfs nog even naar de functie van FIFA-president. Nadat hij midden in de coronacrisis salarisverhoging kreeg, stapte hij van Sports Illustrated over naar CBS. Daar maakte hij ook podcasts.

In een van zijn laatste podcasts gaf Wahl aan zich niet lekker te voelen. Net na de 2-2 van Wout Weghorst in Lusail was het foute boel op de perstribune. Wahl overleed. Uit een autopsie op zijn lichaam, thuis in de VS, is gebleken dat hij is gestorven aan een aneurysma aan zijn aorta. "Het had op ieder moment kunnen gebeuren", zei zijn vrouw, die arts is, live op CBS.

Eerder tijdens het WK was Wahl nog in het nieuws omdat hij een regenboogshirt droeg om een statement te maken voor zijn homoseksuele broer. Wahl werd daardoor de toegang tot Nederland-Senegal ontzegd en zelfs een halfuur aangehouden.

Finale

De finale tussen Argentinië en Frankrijk begint om 16.00 uur en is rechtstreeks te beluister en in NOS Langs de Lijn met commentaar van Arman Avsaroglu en Andy Houtkamp.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie