ADO Den Haag pakt belangrijke punten in matig degradatieduel

2. ADO Den Haag pakt belangrijke punten in matig degradatieduel

De ommekeer bij ADO Den Haag is ingezet. De eerste drie punten na de winterstop zijn in de tas. In eigen huis won de ploeg van de nieuwe trainer Alan Pardew met 2-0 van hekkensluiter RKC Waalwijk.

ADO Den Haag heeft deze maand een transformatie ondergaan. Er moest iets gebeuren bij de nummer zeventien van de Eredivisie. De laatste twee clubs degraderen namelijk rechtstreeks naar de Keuken Kampioen Divisie. ADO haalde in totaal vijf nieuwelingen, waarvan er vier direct in de basis mochten beginnen tegen RKC: Sam Stubbs, Laurens De Bock, George Thomas en Mick van Buuren.

Pinas maakt zijn tweede Eredivisiegoal

RKC was in de eerste helft voetballend de betere ploeg. Toch was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Bij een indraaiende vrije trap van John Goossens schampte centrale verdediger Shaquille Pinas de bal net voldoende om doelman Etienne Vaessen van RKC te verschalken met zijn tweede treffer in de Eredivisie. De enige andere goal maakte hij op 31 augustus 2019 tegen VVV-Venlo.

ADO Den Haag winnaar degradatiekraker.mp3

Na rode kaart viel de beslissing

De neutrale supporters kon niet genieten van de degradatiekraker. Er waren nauwelijks grote kansen, ook niet in het begin van de tweede helft. Pas in de 78e minuut werd de wedstrijd weer opgeschrikt. De snelle Crysencio Summerville brak door, RKC-verdediger Hannes Delcroix sneed de aanvaller af en bracht hem op de rand van de zestien meter ten val.

Scheidsrechter Jeroen Manschot kon niets anders besluiten dan Delcroix met rood van het veld te sturen. Aanvoerder Aaron Meijers, die op de bank aan de wedstrijd begon, trapte de vrije trap keurig in de goal (2-0). Vanaf dat moment had ADO de wedstrijd volledig onder controle.

ADO komt met de overwinning op een gelijk aantal punten als VVV-Venlo. Die club verspeelde eerder vandaag in de laatste minuut een voorsprong tegen PSV. Dat RKC volgend seizoen ook nog Eredivisie speelt, lijkt door dit verlies uitgesloten.