Sport
AVROTROS

Pepijn Keppel: 'Max Verstappen zit straks zelf ook met een zeespiegelstijging'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Pepijn Keppel: 'Max Verstappen zit straks zelf ook met een zeespiegelstijging'

Schrijver en sportcolumnist Pepijn Keppel heeft het gevoel dat sporters van zijn generatie "op een bepaalde manier wegkijken van de problematiek waarvan ze zelf deel uitmaken". Dat zegt Keppel in MISCHA!. "Ik snap niet waarom het zo moeilijk is om te zeggen: de mensenrechtenschendingen in Qatar zijn krankzinnig, ik vind het kut dat we hier moeten spelen."

#166 - Pepijn Keppel - MISCHA!

Ook over Formule 1 is Keppel kritisch. "We zitten in een gigantische klimaatcrisis. Hoe gek moet je zijn om ervoor te kiezen om in een auto te stappen en rondjes te gaan rijden? Hoewel dat rondjes rijden niet erg vervuilend is, het gaat om die hele karavaan die erachteraan trekt, die is gigantisch. Ik vind dat Verstappen zich uit zou kunnen spreken. Hij is van dezelfde generatie als ik ben, hij zit straks ook met een zeespiegelstijging van anderhalve meter. Het is gek van iemand van mijn generatie zo blind of doof lijkt te zijn voor een crisis."

'Maatschappij en sport steeds meer vervlochten'

Volgens Keppel raken sport een maatschappij steeds meer met elkaar vervlochten. "Vroeger vluchtten mensen vanuit de samenleving naar de sport. Nu zien we steeds vaker - bijvoorbeeld door het turnschandaal en bij de oneloveband, dat het maatschappelijke debat en de sport elkaar aan het beconcurreren zijn."

#166 - Pepijn Keppel - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie