Sport
EONOS

Handbalsters verslaan Montenegro en plaatsen zich voor WK

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Handbalsters verslaan Montenegro en plaatsen zich voor WK

De Nederlandse handbalsters hebben zich gerevancheerd voor de teleurstellende uitschakeling op het EK. In de laatste groepswedstrijd werd Montenegro verslagen met maar liefst 42-25.

Daarmee heeft Oranje zich geplaatst voor de strijd om de vijfde plek én is de ploeg zeker van kwalificatie voor het WK.

Nederland kon dit toernooi de halve finales al niet meer halen, maar door zelf te winnen van Montenegro en een gunstig resultaat bij Frankrijk-Spanje kon Oranje zich verzekeren van deelname aan het wereldkampioenschap van 2023 in Denemarken, Noorwegen en Zweden. En zo geschiedde.

Aanvoerder Kelly Dulfer was na afloop bij met de sportieve revanche: "Voor het WK was dit belangrijk, voor het OKT was het belangrijk, voor ons gevoel was het belangrijk. Dus het is heel belangrijk dat we deze wedstrijd zo dik gewonnen hebben."

Vrijdag speelt Oranje zijn laatste duel bij het EK in Slovenië, Noord-Macedonië en Montenegro. Om plek vijf. In de Sloveense hoofdstad Ljubljana tegen Zweden, de nummer drie uit de andere groep.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie