Sport
EONOS

'Ajax had net zo goed met 5-1 kunnen winnen van FC Utrecht'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ajax had net zo goed met 5-1 kunnen winnen van FC Utrecht'

De vraag leek niet meer of, maar met hoeveel Ajax z'n wedstrijden dit eredivisieseizoen ging winnen. Maar toen was daar ineens FC Utrecht, dat met 1-0 won in de Johan Cruijff Arena. Het was de eerste nederlaag voor Ajax in de Eredivisie in meer dan 300 dagen.

Gertjan Verbeek denkt dat Ajax nog steeds kampioen wordt, zegt hij in het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken. "Ze hebben nog steeds het beste materiaal. Er was niks aan de hand geweest als Ajax in het eerste kwartier drie keer scoort. Dan krijg je weer een uitslag van 5-1 of zo. Dit keer gaan de ballen er een keer niet in. Dan groeit het zelfvertrouwen bij de tegenstander en loop je een keer tegen een ongelukkige nederlaag aan", aldus de trainer van Almere City FC.

'FC Utrecht heeft het fantastisch gedaan'

NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg prijst de instelling en tactiek van FC Utrecht. "Ze hadden een goed plan en waren sowieso niet de Arena uit geveegd. Ze hadden waarschijnlijk wel verloren als Ajax goed was begonnen, maar ze kwamen niet om de schade te beperken. Die hadden zich voorgenomen om er iets van te maken. Trainer René Hake had erover nagedacht hoe en waar ze Ajax pijn konden doen. En dat hebben ze fantastisch gedaan."

Dat Ajax niet startte met de speler die de laatste weken in topvorm was, Antony, speelde ook mee, denkt Stekelenburg. "Er was een aantal keuzes gemaakt met het oog op het drukke programma van de komende weken. Dat is logisch, maar dat merk je toch. Dat voelt de tegenstander ook. En dan begin je toch op een andere manier aan zo'n wedstrijd."

Het volledige Sportforum kun je hier terugluisteren.

Ster advertentie
Ster advertentie