Sport
BNNVARA

B.V.S.C's Quarantaine Quiz: raad jij het tienletterwoord?

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. B.V.S.C's Quarantaine Quiz: raad jij het tienletterwoord?

Nieuwe week: nieuwe Quarantaine Quiz. Bij B.V.S.C. zijn de koppen bij elkaar gestoken om wederom een bijzondere quiz te fabriceren. Ook deze week luister je elke dag naar een strijd der titanen tussen de sidekick en een bekende Nederlander. En belangrijker nog: ook deze week kun jij meedoen! Er zijn namelijk weer prijzen te verdienen aan het einde van de week als jij het tienletterwoord raadt!

Erben Wennemars neemt het op tegen niemand minder dan Anna van der Breggen op deze eerste dag van de Quarantaine Quiz. Allebei evenveel sportkennis, allebei even weinig muziekkennis en toch weten ze er een spannende strijd van te maken in de categorie 'muziek en sport'. Wie er met de winst vandoor gaat? Dat hoor je in de podcast.

{podcast audio="125670" caption="Uitzending van 30 maart 2020" }

Het tienletterwoord

Elke dag worden twee vragen gesteld. Met elke vraag is een letter te verdienen: twee letters per dag dus. Aan het eind van de week heb je 10 letters. Daar kun je een tienletterwoord mee maken en dat stuur je vrijdag naar bvsc@bnnvara.nl.

Vraag 1

Wie was de eerste Nederlandse wereldkampioene wielrennen op de weg bij de vrouwen? Ze won die wedstrijd in totaal twee keer en de jaarlijkse prijs voor beste vrouwelijke wielrenner is naar haar vernoemd.

We zoeken voor het tienletterwoord de tweede letter van haar voornaam!

Vraag 2

Een Australische aardappelboer baarde in 1983 opzien door op 61-jarige leeftijd de 875 kilometer lange ultramarathon van Sydney naar Melbourne te winnen. Hij liep in overall en op werkschoenen, en waar de andere deelnemers 's nachts sliepen, sjokte hij rustig door. Hij rende vijf dagen en nachten aan één stuk en won uiteindelijk met tien uur voorsprong op de nummer twee. Hoe heet deze aardappelboer uit Australië?

Noteer voor het tienletterwoord de tweede letter van zijn achternaam!

Benieuwd naar de antwoorden van vorige week? Kijk dan hier.

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie