AZ maakt herkenbare fout bij Heracles, FC Twente vernedert Vitesse

2. AZ maakt herkenbare fout bij Heracles, FC Twente vernedert Vitesse

Heracles Almelo heeft optimaal geprofiteerd van een onnodige rode kaart van tegenstander AZ. Kaj Sierhuis en Delano Burgzorg keerden de wedstrijd in het voordeel van Heracles (2-1). Rai Vloet schoot in de laatste minuut van de extra tijd een vrije trap in de kruising (3-2).

Het publiek in Almelo werd verwend met mooie treffers. De ene goal was nog mooier dan de andere. AZ kwam met een mooie afronding op voorsprong. Na gerommel van Vangelis Pavlidis ter hoogte van de penaltystip, belandde de bal bij Albert Gudmundsson. De IJslander legde de bal voor het oog simpel in de kruising.

Domme rode kaart

Jordy Clasie benadeelde het elftal van Pascal Jansen. Halverwege de helft van de tegenstander stak hij zijn been uit. De tackle kwam vol op de enkel van een tegenstander. Eerst gaf scheidsrechter Serdar Gözübüyük geel, de VAR maakte daar rood van. Het was een domme rode kaart. Tot dat moment was er niets aan de hand voor AZ. Nog geen minuut later liet Kaj Sierhuis van zich spreken. Een streep van de spits ging in de rechterbovenhoek (1-1).

Mooie treffers

Na de rust hoorde AZ-doelman Peter Vindahl zomaar een bal voorbij suizen. Die werd ingeschoten door Delano Burgzorg. De zege leek te gaan naar Heracles, maar als een duveltje uit een doosje vond ook Tijjani Reijnders van AZ met z'n wreef stijf de kruising. Rai Vloet liet het Heracles-publiek alsnog juichen door een vrije trap vanaf een meter of twintig in de korte hoek de kruising in te jagen. Vindahl was kansloos.

Vitesse-FC Twente (1-4)

Tegelijkertijd namen Vitesse en FC Twente het tegen elkaar op. In de traditionale Airborne-wedstrijd gaf de thuisploeg niet thuis. Robin Pröpper maakte twee treffers. Ricky van Wolfswinkel scoorde een strafschop. En ook Michel Vlap vond het net. Pas in de slotfase deed Vitesse wat terug, via Oussama Darfalou (1-4). Danilho Doekhi ontving vlak voor het einde nog zijn tweede gele kaart.

Over het algemeen was Vitesse erg onnauwkeurig en onrustig aan de bal. De credits zijn volledig voor Twente, dat vooral sterk was in de omschakeling.