EONOS

Oranjeleeuwinnen schrijven geschiedenis: Nederlands elftal naar kwartfinales WK

2. Oranjeleeuwinnen schrijven geschiedenis: Nederlands elftal naar kwartfinales WK

Voor het eerst in de geschiedenis hebben de Nederlandse vrouwen de kwartfinales gehaald van het WK voetbal. In Rennes werd Japan in een zenuwslopende wedstrijd met 2-1 verslagen.

Luister hier de hoogtepunten terug:

Lieke Martens maakte een minuut voor tijd uit een strafschop het beslissende doelpunt. Eerder had ze Oranje uit een corner met een leep hakballetje ook al op 1-0 gezet.

Oranje kwam na ruim een kwartier op voorsprong. Martens tikte de bal na een corner via een Japanse verdedigster binnen.

Een tegenvaller voor Oranje: vlak voor rust kwam Japan op gelijke hoogte na een knappe aanval. Hasegawa scoorde.

Lieke Martens maakt de beslissende goal; ze schiet de penalty onberispelijk binnen: Nederland wint met 2-1 van Japan.