Sport
NOS

Lewis Hamilton evenaart GP-zeges Michael Schumacher in Duitsland

foto: Reutersfoto: Reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. Lewis Hamilton evenaart GP-zeges Michael Schumacher in Duitsland

Lewis Hamilton boekte zondagmiddag op de Nürburgring zijn 91e GP-zege. Dat zijn er even veel als recordhouder Michael Schumacher in zijn carrière behaalde. Max Verstappen reed naar de tweede plaats.

Max Verstappen was zaterdag in de kwalificatie snel onderweg, maar in de laatste minuut doken beide Mercedessen onder zijn richttijd. Met Valtteri Bottas als snelste. De Fin startte de Grand Prix van de Eifel vanaf pole position. Zijn teamgenoot Hamilton was beter weg. Het scheelde weinig of ze hadden elkaar geraakt in de eerste bochten, maar Bottas bleef aan de leiding. Tot in de dertiende ronde. Bottas maakte een remfout, waardoor hij van de baan spinde. Het werd verraderlijk op de baan, omdat er in deze fase een paar regendruppels vielen. Ook na een pitstop ging het niet beter met Bottas, die enkele ronden daarna de strijd moest staken.

Ricciardo derde

Verstappen kon niet aanvallen bij Hamilton. Ook niet toen het veld in elkaar was geschoven na een safety car. De Nederlander was zelfs even gedwongen tot verdedigen, op zijn voormalig teammaat Daniel Ricciardo. Maar het fijne voor de Limburger van Red Bull-Honda was dat ook Ricciardo van achteren onder druk gezet werd. Het bleef zoals het was. Hamilton werd als eerste afgevlagd. Verstappen volgde kort hierna en Ricciardo werd derde. Verstappen pakte nog wel een extra punt voor het wereldkampioenschap, door in de laatste ronde de beste rondetijd van het hele veld neer te zetten.

In de NOS Formule 1-podcast praten Louis Dekker en Jan Lammers onder leiding van Amber Brantsen maandag verder over het record van Hamilton.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie