Sport
EONOS

PSV op jacht naar eerste Champions League punten

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. PSV op jacht naar eerste Champions League punten

In tegenstelling tot de Eredivisie wil het in de Champions League nog niet echt vlotten voor PSV. Na twee wedstrijden staat de Eindhovense club stijf onderaan in poule B. Gelukkig voor PSV deelt Tottenham Hotspur tot nu toe hetzelfde lot. De twee clubs treffen elkaar vanavond om 18.55 uur en is live te volgen op NPO Radio 1.

"We hebben al twee keer top gepresteerd", dat was de opmerkelijke uitspraak van trainer Mark van Bommel op de persconferentie daags voor de wedstrijd tegen de Spurs. "We hebben onszelf in een moeilijke situatie gebracht, maar we proberen nog steeds te overwinteren in de Champions League", aldus de trainer.

PSV speelde al tegen Barcelona en tegen Internazionale. Van Barcelona werd met 4-0 verloren, terwijl Internazionale met 2-1 de volle buit pakte in Eindhoven. Zoals gezegd deelt Tottenham hetzelfde lot. Ook zij verloren van Barcelona en Internazionale.

Pochettino

Spurs-trainer Mauricio Pochettino is onder de indruk van de Brabantse club. Hij is op de hoogte van de indrukwekkende reeks van PSV in de Eredivisie: "Ze hebben veel kwaliteit en zijn een aanvallend team. PSV doet het fantastisch in de competitie."

Middenvelder Eric Dier schoof naast zijn coach ook aan bij de persconferentie. Ook hij weet dat PSV een niet te onderschatten tegenstander is, ook al weet hij maar één naam op te noemen: Luuk de Jong. "En ze hebben nog een goede buitenspeler van wie ik de naam niet kan uitspreken."

Ziekenboeg

Beide clubs hebben een gevulde ziekenboeg. Afgelopen dinsdag ontbrak Steven Bergwijn op de training van PSV. Het is nog onbekend of hij gaat spelen vanavond. Verder is de langdurig geblesseerde Ryan Thomas niet inzetbaar en trainde Ramon Lundqvist op de afsluitende training nog apart.

Tottenham moet het duel met PSV zonder Dele Alli, Danny Rose en Jan Vertonghen stellen. Christian Eriksen is volgens Pochettino op tijd fit voor de Engelsen. Vandaag wordt besloten of hij plaats neemt op de bank, of in de basis staat.

{poll}

Ster advertentie
Ster advertentie