Sport
EONOS

'Onaantastbare' Achterberg al jaren vaste kracht bij Liverpool: 'Huppelde voorbij Messi'

foto: ProShotsfoto: ProShots
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Onaantastbare' Achterberg al jaren vaste kracht bij Liverpool: 'Huppelde voorbij Messi'

Al meer dan tien jaar zit-ie op de bank als keeperstrainer bij Liverpool. De laatste jaren maakte John Achterberg het succes van Liverpool van dichtbij mee. Journalist Tom van Hulsen schreef een boek over 'm.

Zelf keepte Achterberg bij NAC Breda, FC Eindhoven en Tranmere Rovers. Niet de grootste clubs. Toch staat-ie al meer dan tien jaar onder contract bij Liverpool. Een opmerkelijk verhaal, en juist daarom wilde Tom van Hulsen een boek over 'm schrijven: Missie aan de Mersey.

"Het heeft ook te maken met m'n fascinatie voor het Engelse voetbal. Daar ben ik m'n hele leven al mee bezig. En een boek over Liverpool wilde ik al heel lang. En de laatste jaren was ik vaak in Liverpool. En daar sprak ik John veel. En ik raakte gefascineerd door z'n fanatisme."

Dat boek had voor Achterberg niet echt gehoeven. Vanaf z'n vakantieadres in Spanje reageert-ie nog een beetje timide. "Ik dacht wel, wie in Nederland is er geïnteresseerd in mijn verhaal."

John Achterberg is al jaren de keeperstrainer van Liverpool: 'Hij is onaantastbaar'

Mirakel van Anfield

De laatste jaren is Liverpool helemaal terug aan de Europese top. Voor het eerst in dertig jaar pakten ze weer de Engelse landstitel. Twee jaar geleden wonnen ze de Champions League. Maar de halve finale in aanloop naar die eindstrijd blijft één van de bijzonderste. Op Anfield maakte Liverpool een 3-0 nederlaag goed en plaatste zich voor de finale.

"Ik heb jou vaak blij gezien, maar nog nooit zo over het veld zien huppelen. Je huppelde voorbij Messi", zegt Van Hulsen.

De voetbalwereld blijft een onzekere. Dus zekerheden heeft Achterberg niet. Hoe lang blijft-ie nog bij Liverpool? "Je kunt niet vooruit kijken. Het blijft elke keer afwachten of je contract verlengd wordt."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie