Sport

Racevrouw Kox ziet zichzelf al op Hockenheim scheuren

EONOS
foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Racevrouw Kox ziet zichzelf al op Hockenheim scheuren

Een stoeltje in de nieuwste raceklasse voor vrouwen, dat wil natuurlijk iedereen. Vier Nederlandse vrouwen maken nog altijd kans op een plekje bij die zogeheten W Series. Een van hen is Stéphane Kox uit Eindhoven.

Samen met 54 andere talentvolle coureurs van over de hele wereld deed Kox afgelopen weekend mee aan de selectiedagen in Oostenrijk. Ze overleefde de schifting en behoort tot de groep van 28 vrouwen die strijden om één van de 18 startbewijzen.

"Je mag mij wel feliciteren ja. Het duurde even voordat ik het besefte, maar ik ben heel blij en opgelucht", reageert ze bij Langs de Lijn En Omstreken. Als de coureur de laatste schifting in maart overleeft, in Spanje, staat ze in mei aan de start van de eerste race op Hockenheim in Duitsland.

"We hebben verschillende testen gedaan. Pure snelheid, een stukje 'carhandeling' en fysieke testen, ook dat is belangrijk."

De W Series moet als opstapje dienen voor de Formule 1, een wereld die wordt gedomineerd door mannen. Naast Kox maken ook de Nederlanders Beitske Visser, Milou Mets en Shirley van der Lof nog kans op een stoeltje in de W Series.

Ster advertentie
Ster advertentie