Sport
MAX

Mike Snoei: 'Ik herken Eric Gudde niet meer'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Mike Snoei: 'Ik herken Eric Gudde niet meer'

De Graafschap-trainer Mike Snoei kijkt met vol vertrouwen uit naar de uitspraak van de rechter in het kort geding tegen de KNVB. Daarin eisen Cambuur en De Graafschap dat ze alsnog naar de Eredivisie mogen promoveren.

Dat zei Snoei zondag op De Perstribune van MAX. In dat geval zal de Eredivisie uit 20 clubs gaan bestaan als het aan Snoei ligt. "We willen ADO en RKC geen trap na geven, daar is het nu de tijd niet voor." Snoei vindt dat iedereen creatief moet zijn om tot een goede oplossing te komen. "Ik krijg zelfs brieven en e-mails binnen van mensen met waanzinnige ideeën."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De KNVB besloot om een raadpleging te houden onder de 34 betaald voetbalorganisaties om te bepalen wat er zou moeten gebeuren met de promotie/degradatieregeling. 16 clubs stemden voor, maar toch besloot de KNVB om geen promotie/degradatie uit te voeren. "Ik was echt emotioneel toen ik dat hoorde", zegt Snoei daarover. Het bewoog hem zelfs tot het schrijven van een persoonlijke mail aan KNVB-baas Eric Gudde. "Ik ken hem al 30 jaar toen hij nog bij Excelsior Maassluis zat, maar ik herken hem niet meer."

Andro Knel

Mike Snoei doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en schopte het tot één wedstrijd in het eerste van de club. Daarna vervolgde hij zijn loopbaan bij de andere Rotterdamse clubs Excelsior en Sparta. Bij die laatste club raakte hij heel snel bevriend met Andro Knel, terwijl dat eigenlijk een concurrent van hem was op zijn positie. "Na 2 weken nam hij me mee naar een concert van The Robert Gray band. Dat zal ik nooit vergeten want ik was echt een bluesliefhebber. Toen bedacht ik me 'wat apart want ik ben ook nog eens zijn grootste concurrent'."

Niet lang daarna kwam Andro Knel om het leven bij de SLM-vliegramp op Zanderij in Suriname. Dat heeft diepe indruk gemaakt op de jonge Mike Snoei die ook al jong zijn vader verloor. "Andro Knel met dat mooie gezicht en die rasta’s en die mooie lach. Hij heeft altijd veel indruk op me gemaakt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uiterlijk donderdag doet de rechter uitspraak in de zaak van Cambuur en De Graafschap tegen de KNVB.

Ster advertentie
Ster advertentie