Naar homepage
Sport

'Kiki Bertens moet alleen door als ze er plezier in heeft'
BNNVARA

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Kiki Bertens moet alleen door als ze er plezier in heeft'

Topsport moet je alleen bedrijven als je er plezier uit haalt, heeft Erben Wennemars al vaker gezegd in B.V.S.C. Soms weet hij niet zo zeker of hij Kiki Bertens aanraadt om door te gaan.

Kiki Bertens is geblesseerd en laat de Australian Open aan haar voorbijgaan. Maar, als alles goed gaat, hoeven we het gelukkig niet lang zonder de tennisster te doen, en keert ze begin maar terug naar de baan. Bovendien zit ze nog vol ambitie, laat ze aan de NOS weten: "Ik wil dingen bereiken die ik nog niet heb bereikt. Dus: een grandslamtitel of hoger komen dan de vierde plaats op de wereldranglijst."

'Ik ga zeker door'

Aan stoppen heeft Bertens nooit gedacht tijdens haar herstel van haar achillespeesoperatie. Met daarbovenop ook nog de coronacrisis heeft ze vooral tijd kunnen nemen om bij familie en vrienden te zijn. In Bureau Sport Radio liet ze weten dat er ook een boel gepuzzeld is, want dat brengt haar goed tot rust.

"Ik ga zeker nog door", zegt Bertens tegen de NOS. "Anders zou ik nu ook niet zo hard werken om te revalideren, wees maar niet bang. Maar stel: je stopt ooit, dan weet ik dat ik niet in een zwart gat val."

Plezier is belangrijk

Erben Wennemars vindt het fijn dat Bertens doorgaat, als ze er maar plezier in heeft. "Dan komt het allemaal goed. Dan mag je reizen en mooie tennistoernooien spelen. Heel veel geld verdienen. Naar Australiƫ, New York, het zijn allemaal geen nare plekken om heen te gaan."

Innovatieve teugels en Strava voor paarden

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie