Sport

Bertens blikt terug om droomweken in Parijs: 'Was misschien niet verantwoord om te spelen'

EONOS
foto: Proshotsfoto: Proshots
  1. Nieuwschevron right
  2. Bertens blikt terug om droomweken in Parijs: 'Was misschien niet verantwoord om te spelen'

Vier jaar geleden verbaasde Kiki Bertens vriend en vijand met een plaats in de halve finales op Roland Garros. Een nederlaag tegen Serena Williams was het eindstation. In Langs de Lijn En Omstreken blikt Bertens terug op die roze wolk in Parijs.

Voorafgaand aan het toernooi was Bertens al in bloedvorm. "Ik had net een toernooi gewonnen in Neurenberg. Je bent een beetje vermoeid, en wist dat ik op Centre Court tegen Kerber ging spelen. We wilden het zo goed mogelijk doen en dan naar huis, niet wetende dat je bijna twee weken later in de halve finale staat."

Op alle wedstrijden blikt Bertens met een warm gevoel terug, maar vooral de marathonpartij in de derde ronde tegen Kasatkina blijft het speciaal. "Dat was een heel dubbele wedstrijd. Want we waren vanwege het slechte weer al verplaatst naar de volgende dag, toch moesten we nog de baan op. En uiteindelijk won ik en pakte ook een olympisch ticket, dus dat was een heel belangrijke."

Williams

In aanloop naar de halve finale was Bertens niet fit. Ze had last van een kuitblessure. En het was lange tijd onzeker of ze wel de baan op ging. "Dat was heel lastig. Ik voelde de dag ervoor dat het foute boel was. We hebben ook wat aanpassingen moeten doen aan m'n service."

Maar zelfs daarmee was het lange tijd onzeker of ze die halve finale kon spelen. "Voor elke andere wedstrijd had ik niet de baan opgegaan. Het was misschien niet verantwoord om te spelen. Maar een halve finale op een Grand Slam, dan ga je gewoon die baan op."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie