Naar homepage
Sport

Gertjan Verbeek is koppig en loyaal ineen
Omroep MAX

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Gertjan Verbeek is koppig en loyaal ineen

Voetbaltrainer Gertjan Verbeek laat zichzelf van een hele andere kant zien in zijn deze week verschenen biografie. In het boek Gertjan Verbeek recht voor z'n raap, komt ook de zachte kant van Verbeek naar voren. Zo doet hij met het hele gezin aan yoga.

Verbeek omschrijft zichzelf als koppig en loyaal ineen. Dat beeld wordt versterkt door gesprekken die schrijver Eddy van der Ley met mensen uit Verbeeks leven komt. Zo heeft Verbeek nog altijd een warme band met Toon Gerbrands, de man die hem als algemeen directeur van AZ ontsloeg, een paar maanden na het winnen van de KNVB beker. Na het ontslag gingen Verbeek en Gerbrands samen naar de Chinees en dat doen ze nog steeds.

De beker het hoogtepunt

De trainersloopbaan van Gertjan Verbeek bracht hem langs onder meer Heerenveen, Feyenoord en Heracles, maar zijn grootste succes boekte hij dus bij AZ. In 2013 werd PSV in de bekerfinale in De Kuip met 2-1 verslagen door twee vroege doelpunten van Adam Maher en Jozy Altidore. Het horen van dat succes doet Verbeek nog altijd veel. "Ik krijg er toch nog een beetje kippenvel van. Dit was mijn moeizaamste jaar. We moesten continu spelers verkopen vanwege DSB." Toen Verbeek trainer werd bij AZ was volgens hem nog niet eens duidelijk of AZ de val van DSB überhaupt zou overleven."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat Toon Gerbrands betreft moet Verbeek erelid worden gemaakt van AZ en zijn eigen ruimte in het AFAS-stadion krijgen. "Doe dan maar het krachthonk", zegt Verbeek daarover. Spelers verfoeiden hem om zijn harde krachttrainingen. Verbeek zegt wel ereburger van de stad Alkmaar te zijn.

Wat Verbeek nu gaat doen is nog niet duidelijk. Zijn laatste klus was in Adelaide, Australië. Daar kwam door de coronapandemie een vroegtijdig einde aan. Mogelijk verruilt hij het veld wel voor een bestuursfunctie in het voetbal.

Ster advertentie
Ster advertentie