Politiek
BNNVARA

De Nieuws BV presenteert het Grote Emancipatiedebat op NPO Radio 1

foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. De Nieuws BV presenteert het Grote Emancipatiedebat op NPO Radio 1

Moet kinderopvang gratis worden? Moeten alle vormen van anticonceptie in het basispakket worden opgenomen? En is emancipatie alleen een vrouwending? In samenwerking met WOMEN Inc. organiseert het BNNVARA-programma De Nieuws BV op Internationale Vrouwendag het Grote Emancipatiedebat.

Verschillende politieke partijen gaan in debat over gelijke rechten voor mannen en vrouwen. Het Grote Emancipatiedebat van De Nieuws BV is op maandag 8 maart live van 12.10 tot 13.30 uur te volgen bij BNNVARA op NPO Radio 1, op NPO 2 en op nporadio1.nl. Het debat wordt geleid door Natasja Gibbs en Patrick Lodiers.

De volgende zes Tweede Kamerleden nemen deel aan het debat:

  • SP, Renske Leijten
  • VVD, Bente Becker
  • CDA, Wytske Postma
  • GroenLinks, Corinne Ellemeet
  • PvdA, Attje Kuiken
  • D66, Vera Bergkamp

Natasja Gibbs: "In ons land maakt het voor je kansen nog steeds uit of je vrouw of man bent. Nederland loopt hierin zelfs achter vergeleken met andere landen. In de Global Gender Gap Index staat Nederland op de 38e plek, een stuk lager dan voorheen. Een kwart van de landen in de wereld gaat ons voor. Hoogste tijd om de politieke partijen aan de tand te voelen over hun plannen voor het vergroten van gelijke kansen voor vrouwen en mannen."

Patrick Lodiers: "Op Internationale Vrouwendag, en kort voor de Tweede Kamerverkiezingen, laten we de partijen live met elkaar in debat gaan. We leggen telkens stellingen voor, waar twee politici over debatteren. Iedere stelling wordt ingeleid met feiten uit onderzoeken. De politici uit die ronde houden een korte pitch en gaan met elkaar in debat. Daarna kunnen de andere partijen ook inbrengen wat ze van de stelling vinden."

Meer van De Nieuws BV

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

De Tweede Kamerverkiezingen bij BNNVARA

Op de BNNVARA-kanalen is de komende periode extra aandacht voor de verkiezingen. Alle content van BNNVARA over de verkiezingen wordt verzameld op deze pagina: https://www.bnnvara.nl/verkiezingen.

Blijf op de hoogte van de verkiezingen

Bij NPO Radio 1 volg je alles rondom de Tweede Kamerverkiezingen. De belangrijkste verhalen en het laatste verkiezingsnieuws lees je hier. (Tip: met de NPO Radio 1-app ben je nóg sneller op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.)

Ster advertentie
Ster advertentie