Politiek
AVROTROS

'50PLUS, neem een voorbeeld aan de PVV', zegt voormalig voorzitter Geert Dales

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. '50PLUS, neem een voorbeeld aan de PVV', zegt voormalig voorzitter Geert Dales

De partij 50PLUS in leven houden is volgens voormalig voorzitter Geert Dales 'volkomen zinloos'. "Het is mission impossible. Dat heeft met de partijstructuur en cultuur te maken, die krijg je niet meer veranderd", aldus Dales in MISCHA!.

#344 - Geert Dales: 'In de politiek moet je bijna liegen om overeind te blijven' - MISCHA!

50PLUS is een vereniging, en daarmee afhankelijk van leden en ledenvergaderingen, aldus Dales. "Inspraak is een mooi idee, als iedereen mee kan praten en dat ook doet. De praktijk leert dat dat niet gebeurt en dat altijd dezelfde mensen de dienst uitmaken."

PVV-model: een stichting

Volgens Dales is het een goed plan eens naar het model van de PVV te kijken. "Dat krijgt veel kritiek, omdat het een stichting is met een éénhoofdige leiding, namelijk Geert Wilders. Die heeft geen leden die meepraten. Wat je er inhoudelijk ook van vindt, het is de PVV wél gelukt overeind te blijven. En dat kun je van 50PLUS niet zeggen, die partij gaat ter zielen."

#344 - Geert Dales: 'In de politiek moet je bijna liegen om overeind te blijven' - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie