Politiek
NOSNTR

Staatssecretaris Snel treedt af na toeslagenaffaire

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Staatssecretaris Snel treedt af na toeslagenaffaire

Staatssecretaris Snel van Financiën stapt op. Nog voor het debat in de Tweede Kamer over het ten onrechte stopzetten van kinderopvangtoeslagen begon, las hij een verklaring voor met de conclusie dat hij niet verder kan.

Staatssecretaris Snel treedt af na toeslagenaffaire

De druppel die de emmer deed overlopen waren de grotendeels zwartgelakte dossiers die gedupeerde ouders vorige week van de Belastingdienst kregen. De ouders wilden eindelijk weten waarom ze door de fiscus ten onrechte als fraudeur waren aangemerkt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Derde bewindspersoon uit Rutte III

Begin deze maand gaf de Kamer Snel nog het voordeel van de twijfel. Hij beloofde toen beterschap, maar dat is volgens een meerderheid niet gebeurd.

De affaire kwam aan het licht door berichtgeving van RTL Nieuws en Trouw. Zeker enige honderden ouders zijn onterecht aangemerkt als fraudeur. Hun toeslag werd stopgezet en ze moesten het uitgekeerde bedrag terugbetalen. In veel gevallen werd er beslag op loon en goederen gelegd, waardoor de gezinnen in grote problemen kwamen.

Snel is de derde bewindspersoon uit Rutte III die voortijdig aftreedt. Eerder stapten VVD-minister Zijlstra van Buitenlandse Zaken en VVD-staatssecretaris Harbers van Justitie op.

Ster advertentie
Ster advertentie