Politiek
AVROTROS

Caroline van der Plas: ‘Het CDA is mensen aan het beschadigen’

foto: Miss Podcastfoto: Miss Podcast
  1. Nieuwschevron right
  2. Caroline van der Plas: ‘Het CDA is mensen aan het beschadigen’

Het CDA heeft van zichzelf verloren. Zo luidde de conclusie van de commissie Spies eerder deze week. Caroline van der Plas, van de BoerBurgerBeweging en ooit zelf CDA-er, zegt in Miss Podcast dat de partij zich teveel heeft laten afleiden door allerlei randzaken.



#360 - Mischa in gesprek met Caroline van der Plas - Miss Podcast

Een gebrek aan focus en te weinig grip op je partij, dat is de kern van de lange lijst problemen en tegenslagen van het CDA, volgens Tweede Kamerlid Van der Plas. ‘Wij hebben ons vanaf het begin niet laten afleiden. Die stip aan de horizon was die zetel, in de tussentijd gebeuren er randzaken, maar elke keer weer terug naar de kern.’

Burn-out

Maar is dat niet veel gemakkelijker als je een nieuwe en kleine partij bent, zoals de BoerBurgerBeweging dat is? ‘Het is niet moeilijk om gewoon normaal te blijven doen. Je hoeft er maar 1 ding voor te doen: normaal doen. Ik ben altijd opgegroeid met ‘wat u niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.’ Het CDA is mensen aan het beschadigen en of je het met ze eens bent of niet, het gaat om personen met een ziel die met een burn-out thuis zitten. Dan moet je je als partij afvragen: waarom doen we dit eigenlijk en hoe straalt dat af op de samenleving?’

Hard op hard

Van der Plas vindt dat kamerleden zich bewuster moeten zijn van hun omgangsvormen. ‘Het geruzie in de Kamer gaat soms hard op hard, op een nare manier. Wij geven dan een signaal af aan de mensen thuis dat je zo met elkaar om mag gaan.’ Verder vertelt Van der Plas in Miss Podcast over haar journalistieke carrière en recenseert ze de podcast Tijd zal ons leren waarin de verhalen over onderdrukking en verzet centraal staan.

#360 - Mischa in gesprek met Caroline van der Plas - Miss Podcast

In Miss Podcast ontvangt presentator Mischa Blok of Milou Brand een bekende Nederlander en praat over de belangrijkste geluiden uit zijn of haar leven en ze recenseren een podcast die bij de gast past. Miss Podcast is van maandag tot en met donderdag tussen 01:00 en 02:00 uur op NPO Radio 1. Natuurlijk op alle andere momenten te beluisteren in de podcastapps van Apple, Spotify, Google en via de site van NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie